Echografie (MSU: Musculo Skeletal Ultrasound) is een onderzoeksmethode om met behulp van ultrageluid het houdings- en bewegingsapparaat in beeld te brengen. De therapeut kan zo een relatie leggen tussen uw klacht en de beelden die hij ziet.
Echografie wordt binnen onze praktijk ingezet voor aanvullende diagnostiek en om processen beter te kunnen evalueren. Daarnaast kan een echo ook helpen om keuzes te maken t.a.v. het behandelplan en/ of verwijsbeleid.
Indicatiegebieden
Er kan gekeken worden naar de volgende structuren: spieren (scheuren, kalkneerslag), pezen (ontstekingen, scheuren, kalkneerslag), slijmbeurzen (ontstekingen), kraakbeen (gewrichtsslijtage), botten (botbreuken, losse botfragmenten) en zenuwen (bijvoorbeeld bij Carpaal Tunnel Syndroom).
Kosten en vergoeding
Echografie is een onderdeel van de fysiotherapiebehandeling en zal ook als zodanig gedeclareerd worden. Wanneer er geen behandeltraject gekoppeld is aan het echografisch onderzoek, zal dit gedeclareerd worden als eenmalig fysiotherapeutisch consult bij uw zorgverzekeraar. Als u niet aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor de echografie voor eigen rekening, deze bedragen €68,00.
EPTE staat voor Percutane Electrolyse Therapie, een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen. Er wordt, onder geleide van echografie, een dunne naald ingebracht op de plaats van de ontsteking of overbelasting. Deze naald zal stroom geleiden precies in het gebied waar het probleem zit. De behandeling wordt alleen gegeven door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE therapeuten. Aart Warnaar is onze EPTE specialist in de praktijk en kan u hier verder over vertellen.
Indicaties
Schouderpees (supraspinatuspees klachten), kniepees (patellapees klachten), achillespees ontsteking, voetpijn (fasciitis plantaris of hielspoor gerelateerd), tenniselleboog (epicondylitis lateralis), golfelleboog (epicondylitis medialis).
Wilt u een afspraak maken dat kan telefonisch, per email of ons contact formulier.